Over ons

In 1952 wordt de firma opgericht onder de leiding van de heer Daniël Brutsaert. Daniël Brutsaert, een vriend van de gebroeders Krautkrämer, start met de verkoop van de ultrasone KRAUTKRÄMER meet- en controleapparatuur voor industriële toepassingen in België, Luxemburg en Frankrijk. Door het grote succes wordt Frankrijk al snel te groot; Brutsaert blijft verantwoordelijk in België en Luxemburg.

Vanaf 1969 zet zoon Rudolf de zaak verder. De verkoopsactiviteiten breiden uit in het domein van “niet destructief materiaalonderzoek” : Brutsaert Ingenieurs wordt exclusief vertegenwoordiger voor de firma’s Institut Dr. FOERSTER (wervelstroomcontrole), TIEDE (magnetisch en penetrant scheuronderzoek), SEIFERT (radiografie), Dr. STEINKAMP (laagfrequent ultrasoononderzoek) en DIFFUTHERM (penetrantonderzoek).
Begin 1996 trekt Rudolf zich terug en de firma wordt door twee medewerkers, Patrick Gyselbrecht en Guy Steurbaut, overgenomen. Later dat jaar komt Frank Labiau het team versterken.

Vanaf oktober 1998 volgt opnieuw een herschikking van de werkzaamheden : naast de hoofdactiviteit “NDT” (Non Destructive Testing) worden ook nieuwe gebieden, onder de naam “Special Products” als aanvulling verkend : afvonktoestellen en stroboscopen van ELMED, beproevingsmachines van DYNA-MESS, laagdiktemeters van PHYNIX en toebehoren voor de radiografie van WILNOS.

In 2000 creërt AGFA-GEVAERT, producent van onder andere industriële röntgenfilms, een business unit AGFA NDT. AGFA NDT acquireert SEIFERT en kort erna KRAUTKRÄMER. AGFA NDT wordt zelf in 2004 door GENERAL ELECTRIC opgekocht en zo ontstaat de firma GE INSPECTION TECHNOLOGIES.

In 2006 gaat Patrick Gyselbrecht met pensioen. De continuïteit is gegarandeerd want Guy Steurbaut en Frank Labiau zetten de zaak verder.

Sindsdien kwamen er nog een aantal belangrijke leveranciers bij: SREM TECHNOLOGIES (magnetisch en penetrant scheuronderzoek), ELEKTROPHYSIK (laagdiktemeters), EVEREST (GE company voor Remote Visual Inspection), HENKE SASS WOLF (video- en endoscopie), AFFRI (hardheidsmeters), EKOSCAN (UT hardheidsblokken), DEKRA Visatec (industriële inspectiecamerasystemen) en LABINO (UV-lampen).
Vanaf 2020 wordt onze productrange van GE Inspection Technologies overgenomen door WAYGATE TECHNOLOGIES, a Baker Hughes business.

We waren al geruime tijd actief in de provincie Zeeland, maar werden ondertussen ook door verschillende fabrikanten gevraagd om de verkoop van hun materiaal voor de rest van Nederland te verzorgen. Zo verdelen wij nu onder andere ook het materiaal voor ultrasoon onderzoek, penetrant en magnetisch scheuronderzoek en wervelstroomcontrole in Nederland.
Wij kijken er alvast naar uit om ook hier onze jarenlange expertise te bewijzen.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Deze website maakt gebruik
van cookies om uw
gebruikservaring te verbeteren.